02. august 2021, Mostar – Izložba “Antički i srednjovjekovni spomenici”

U okviru kulturne manifestacije “Mostarsko ljeto 2021” u Muzeju Hercegovina Mostar (Spomen kuća Džemal Bijedić) 02. 08. s početkom u 20 sati bit će upriličena izložba “Antički i srednjovjekovni spomenici” autora Edina Mulovića.

Izložba antičkih i srednjovjekovnih spomenika Muzeja Hercegovine ima za cilj da predstavi mali fundus predmeta arheološke zbirke, spomenutih perioda, koje Muzej Hercegovine posjeduje i da ih prezentuje javnosti.

Radi se o predmetima spomenicima koji su pronađeni sa šireg prostora Hercegovine. Uz foto prikaze izložbe bit će izloženi i poneki prenosivi predmeti koji se nalaze na fotografijama.

Sam ambijent se nalazi u dvorištu Muzeja Hercegovine, radi epidemioloških mjera i zbog toga što se neki od spomenika nalaze upravo na tom lokalitetu. Iz samog naslova se zna da se radi o predmetima koji pripadaju antičkom i srednjovjekovnom periodu a predstavljaju značajne historijske nalaze ovih epoha.

Cijela izložba se može pratiti uz katalog izložbe koji je urađen za ovu priliku, a namijenjen je kao poklon gostima izložbe.