POSJETA SREDNJOVJEKOVNOM BOSANSKOM GRADU BOBOVAC

 Prijava je zatvorena
 
0
Vrsta događaja
HODOLJUBLJA 2012
Datum
subota, 19 Maj 2012 09:00 - 20:00

Nakon proteklih hodoljublja koja su prosla uspjesno i u zaista lijepom raspolozenju i druzenju, prvo ovogodišnje hodoljublje u 2012. godini koje je planirano od strane udruženja 'BOSONA' je sastanak na lokaciji srednjovjekovnog bosanskog grada Bobovca kao jednog od svojevremeno najutvrđenijeg starog gradoa kroz historiju/povjest srednjovjekovne Bosne. U sklopu posjete posjeticemo franjevacki smostan u Kraljevoj Sutjesci, odnosno muzej u sklopu samostana, kao i jednu od najstarijih dzamija u Bosni, dzamiju sultana Mehmeda II el Fatiha te Dusper kuća - najstaruju ocuvanu kucu u centralnoj Bosni, a nakon toga cemo zapoceti uspon na Bobvac planinarski putem

POSEBNA NAPOMENA ZA OVAJ PUT: 
DO SAMOG BOOBOVCA PLANIRANO JE PJESACENJE PLANINARSKOM MARKIRANOM STAZOM UKUPNE DUZINE 5Km. ZADNJA TRECINA PUTA PRED SAMI BOBOVAC JE KOMPLETNA U USPONU TE SAVJETUJEMO DA UCESNICI OBUCU I ODJECU PRILAGODE OVAKVOJ VRSTI KRETANJA (patike, presvlaka, konbinovana garderoba)
SAMIM PUTEM DO BOBOVCA KAO I NA SAMOM BOBOVCU NE POSTOJE UGOSTITELJSKI I KOMERCIJALNI OBJEKTI A IZVORI VODE SU OGRANICENI TE STOGA SAVJETUJEMO DA SA SOBOM PONESETE DOVOLJNE KOLICINE VODE, NAPITAKA TE HRANE ZA LICNU POTREBU.


Oficijelna stranica:
http://www.bosona.ba/

 
 

Trajanje događaja

  • subota, 19 Maj 2012 09:00 - 20:00

Lista učesnika

 No Participant 
 

Background Image

Header Color

:

Content Color

: