POSJETA PODRINJU - SAMOBOR I NEKROPOLE ILOVAČAI GORŠIĆ POLJE

 Prijava je zatvorena
 
0
Vrsta događaja
HODOLJUBLJA 2014
Datum
ponedjeljak, 07 Juli 2014 07:00 - 20:00
Lokacija
Goražde - Samobor na Drini
Samobor na Drini, Bosna i Hercegovina
Email
Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Dragi članovi Bosone i oni koji će to tek postati,

Prvo ovogodišnje hodoljublje u sklopu projekta "Hodoljublje 2014" koje je planirano od strane Udruženja 'BOSONA' je pohod na Podrinje u zemlje Kosača.U dvodnevnom pohodu 07/08.06.2014 posjetićemo tvrđavu Samobor koja se uzdiže na visokim stijenama iznad Ustiprače i najveće nekropole stećaka u Bosni i Hercegovini u obližnjim selu Ilovača i u Goršić polju
Samobor je ujedno i najveća tvrđava u gornjem Podrinju i je bio omiljena rezidencija plemićke porodice Kosače. 
Detaljnije informacije o lokacijama u pratećim dokumentima.

POSEBNE NAPOMENE ZA OVAJ IZLET: 

Ovo "Hodljublje" je predviđeno u dvodnevnom aranžmanu za vikend 07/08.06.2014 sa noćenjem u Goraždu na bazi hotelskog smještaja/noćenja sa doručkom

Cijena kotizacije je 40,00 KM po osobi i uključuje: noćenje u trokrevetnim i četverokrevetnim sobama(07.06.2014), sa uključenim doručkom (08.06.2014) te usluge stručnih vodiča za ovo "Hodoljublje".
Svi ostali troškovi prevoza i obroka nisu uključeni u cijenu kotizacije.

Uplate kotizacije su ujedno i rezervacija smještaja u hotelu te je iste potrebno izvršiti najkasnije do srijede 04.06.2014 jer je broj mjesta po ovoj cijeni ograničen.

Detaljne informacije oko rezervacije i uplate kotizacije možete dobiti putem tel: 061/530-258,061/170-343 ili putem e-mail-a : Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

U slučaju odgađanja ovog "Hodoljublja", UG Bosona preuzima odgovornost povrata uplaćenih sredstava u istom iznosu.


PUT:
Do Goražda dolazimo osobnim automobilima. Uspon na Samobor je šumskim putem srednje težine i planirano je da se krečemo laganijim tempom te kretanje grupe prlagodimo kondicionom nivou grupe. Put će voditi lica iz GSS Goražde te će grupa biti organizovana na način da se pomogne da svi dođu do zadatog cilja.
Do nekropola u nedelju 08.06.2014. dolazimo automobilima uz manje pješačenje do samih destinacija.

DETALJAN TERMIN PLAN MOŽETE POGLEDATI NA : www.bosona.ba/pdf/Pod2014.pdf

ODJEĆA I OBUĆA:
Savjetujemo da učesnici obuću i odjeću prilagode ovakvoj vrsti kretanja planinarsko-rekreativnog tipa. Neizostavna je čvršća, dublja obuća koja obuhvata nožni zglob ( npr. lakše gojzerice), trenerka ili čvršće hlače, presvlaka, te kombinovana/slojevita garderoba – (izbjegavati teksas odjeću i suknje/haljine).

HRANA I PIĆE:
Samim putem do Samobora, kao i na samom Samoboru ne postoje ugostiteljski i komercijalni objekti, a izvori vode su ograničeni, te stoga savjetujemo da sa sobom ponesete dovoljne količine vode, napitaka, te hrane za ličnu upotrebu.

VRIJEME I MJESTO OKUPLJANJA/POLASKA:
Okupljanje za polazak je ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu, u subotu, 04. juna 2014. godine.
Okupljanje će trajati u periodu od 06,30h do 07,00h, kako bi krenuli tačno u 07,00 sati.


PREVOZ:
Plan je da se ide privatnim automobilima i ići će se na taj način da se popuni kapacitet koliko je to moguće. Po već ustaljenoj praksi, molimo učesnike koji imaju viška slobodnih mjesta u automobilima da se izjasne o broju tih mjesta i eventualnoj mogućnosti da u svoja vozila prime one učesnike koji nemaju vlastiti prevoz. 
Kontaktirati nas možete na e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili na broj telefona: +38761530258, +38761170343 

Ukoliko imate dodatne prijedloge i sugestije prije okupljanja obavezno javite direktno na dati email.

Oficijelna stranica:
http://www.bosona.ba/

 
 

Trajanje događaja

  • ponedjeljak, 07 Juli 2014 07:00 - 20:00

Lista učesnika

 No Participant 
 

Background Image

Header Color

:

Content Color

: